Ikuisesta matkustamisesta, loputtomasta ruokapöydästä sekä isoista prinsessamekoista haaveileva maksimekkojen ja suklaalevyjen ystävä, ikuinen lapsi joka ei halua kasvaa aikuiseksi. Elämäntavoitteena tuntea maailman seitsemän meren aallot varpaissa, tai vähintäänkin seitsemän mannerta jalkojen alla. Välillä aiheellista potkia vauhtia takapuoleen, kun luonteeseen kuuluu aikaansaamattomuus ja yhtäkkiset innostuspistokset. Huonetta koristaa lukuisat lankarullat ja ompelukoneet, sekä toistakymmentä leivontakirjaa. Juttuja mielialan mukaan. Ikä on vain olosuhde, mutta kasvaminen on ihme!

Haku Piparminttumerestä

2015-04-29

MustikkaPuolukka rahkapiirakka

Mulla oli taas kerran menossa rahkaa jääkaapissa vanhaksi, joten ei auttanut kun tehdä piirakkaa :D Sehän on aina ratkaisu kutakuinkin kaikkeen. Tää piirakka on ihan supersuper helppo tehdä, eikä vaadi juurikaan leipurintaitoja, ellei tuo tähtikuviointi nyt tuota jollekin suurta päänvaivaa, heh. Tosi helppo tehdä esim. jollain mökillä, jossa ei oo sähkövatkaimia yms. vempaimia.

pohja (lainattu kutakuinkin Kinuskikissalta):
1dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
1 muna
1dl maustamatonta jugurttia
1dl sulatettua rasvaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään
2. Sekoita märät aineet keskenään.
3. Yhdistä aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi
(YLIHELPPOA, eikö?)
4. taputtele jauhojen avulla korppujauhotetulle piirakkavuualle

päällinen:
250g mascarponea 
(sanokaa joku leipomus, johon en laita tätä :D. Ok muffinsit)
200g sitruunarahkaa
n. 1dl mustikoita
n. 1dl puolukoita
2rkl sokeria
1 muna

1. Sekoita mascarpone, rahka ja muna sekaisin, lisää mustikat
2. Survo puolukoita ja sokeria haarukalla sörsseliksi
3. Kaada puolukat muun mössön sekaan
4. Kaada täyte pohjan päälle.

Uuniin vähän alle puoleksi tunniksi 200asteeseen. Tummuu reunoilta aika nopeasti, joten lämpötilaa voi alentaa puolenvälin jälkeen 150asteeseen. Lopputulos 9+
 Tuli muuten postissa tänään kortti! Piristi ihan huimasti kyllä tätä sateista päivää!! Yyhäähööh ompas mulla ihania ystäviä. Kiitos, puspus :* Hyvää sateista keskiviikkoa kaikille muillekin! Mä suuntaan leffaan tässä pikapuoliin oujee.

1 kommentti:

  1. Hih!! Ihanan näkönen toi tähtikuvio. Ihan tuli (jälleen blackout.....) VESI KIELELLE! XD meni hetki tota miettiessä. :D hihhi kiva jos tykkäsit kortista :3 kiitos viel kerran leffaseurasta!<3

    VastaaPoista