Ikuisesta matkustamisesta, loputtomasta ruokapöydästä sekä isoista prinsessamekoista haaveileva maksimekkojen ja suklaalevyjen ystävä, ikuinen lapsi joka ei halua kasvaa aikuiseksi. Elämäntavoitteena tuntea maailman seitsemän meren aallot varpaissa, tai vähintäänkin seitsemän mannerta jalkojen alla. Välillä aiheellista potkia vauhtia takapuoleen, kun luonteeseen kuuluu aikaansaamattomuus ja yhtäkkiset innostuspistokset. Huonetta koristaa lukuisat lankarullat ja ompelukoneet, sekä toistakymmentä leivontakirjaa. Juttuja mielialan mukaan. Ikä on vain olosuhde, mutta kasvaminen on ihme!

Haku Piparminttumerestä

2015-04-03

Easter egg cake

 Tein eilen täysin hetken mielijohteesta pääsiäistäytekakun. Joskus tekee vaan mieli ja mieliteoille ei voi mitään. Kakku on tehty sydämenmuotoiseen täytekakkuvuokaan, jonka sitten leikkasin keskeltä kahtia ja kääntelin ja vääntelin paloja, että niistä tuli munanmuotoinen. Oikeasti helpompaa kuin miltä kuulostaa, kyllähän te nyt ymmärrätte :D Pelkäsin jostain syystä kamalasti, että kakku olisi raaka, mutta lopulta sen pinta vain vähän kärvähti, mutta muuten oli täysin kypsä ja syömäkelpoinen.

Ja tavoistani poiketen kerrankin ajattelin laittaa ohjetta jakoon.

Kakku:
3 munan täytekakkupohja

Pohjatäyte:
2dl kermaa
250g mascarponea
250g maitorahkaa 
(lidl versio on 250g esim)

Jaa pohjatäyte kahteen kippoon ja jalosta niistä edelleen;
täyte1:
1/2 prk Piltti marjaisaa
2tl vanilijasokeria
1dl mustikoita
1rkl sokeria
mahdollisesti lisää sokeria

täyte2:
1/2 prk Piltti aurinkoista
1tl vanilijasokeria
1 raastettu appelsiinin kuori
puolikas pehmeä muussattu banaani
§ appelsiinimarmeladia

Täytteiden tarkoitus ei ole olla mitään överimakeita. Koska esimerkiksi meillä isän kriteerinä on, että kakku on hyvää jos se ei ole liian makeaa. Sen takia siis esim. tuo pohjatäyte maistuu varsinkin alkuun hyvinkin happamalle :D

Kostutin kakun tyypilliseen tapaan maito+vanilijasokerilla, jota olisi ehkä hitusen vähemmän saanut laittaa, eli siis ei niin kovin märäksi kannata laittaa, kun pilttikin on melko löysää. Nyt se toisinsanoen siis hikoilee meidän jääkaapissa ihan kivasti, mutta nou hätä.

Alempi kerros sivellään puolikkaalla piltti marjaisalla (okei ehkä kaikkea ei ihan ole syytä laittaa), jonka jälkeen täyte päälle. Seuraavan kerroksen sivelin appelsiinimarmeladin ja aurinkoisen piltin yhdistelmällä. Ostin Lidlistä appelsiinimarmeladia, jossa on siis ihan kuorenpaloja mukana, joten sauvasekoittimella vähän survasin niitä paloja pienemmiksi. Ja määräää en tietenkään muista. Tätä ylempää täytettä tuli runsaammin kun alimmaista (koska en ehkä osannut jakaa pohjatäytettä kahtia :D), niin sillä ylijäämällä  tasoitin kakun reunat, että kerman levitys helpompaa.

Lopuksi tyylikäs koristelu ja sitten kakku suuhun. Oli hyvää. Taas kerran.

4 kommenttia:

  1. Voi hykkyrät sentään tuosta vaan tehdä sipaisit ihanan pääsiäiskakun .Oli hyvännäköinen ja pelkästään kuvaa katsellessa alkoi tuntua kakun herkullinen maku.Olen Jukka isän kanssa samaa mieltä siitä makeudesta.Hienoa,että laitoit reseptinkin jos joku innostuu leipomaan.Minä alan kömpiä Höyhensaarelle . Öitä Mami.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä hyvää kakkua, olis varmaan pitäny tuoda sullekin pala!

      Poista
  2. Enpäs tiennykkää että sullaki on blogi :D Ihanan näkönen kakku oioi! Ne on nii herkullise näkösiä, vaikken koko ikänäni oo tykänny täytekakusta :D Aina silmäruokailen vaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah joo on mulla! :D Tällästä kaikenmaailman höpinää tästä blogista löytyy :D Mut jep, täytekakkuja niin kiva tehä, mut ei niitä voi määräänsä enempää syödä. Tulee sellanen inhottava makeusöveri vaikka sokerihiiri oonkin :D

      Poista