Ikuisesta matkustamisesta, loputtomasta ruokapöydästä sekä isoista prinsessamekoista haaveileva maksimekkojen ja suklaalevyjen ystävä, ikuinen lapsi joka ei halua kasvaa aikuiseksi. Elämäntavoitteena tuntea maailman seitsemän meren aallot varpaissa, tai vähintäänkin seitsemän mannerta jalkojen alla. Välillä aiheellista potkia vauhtia takapuoleen, kun luonteeseen kuuluu aikaansaamattomuus ja yhtäkkiset innostuspistokset. Huonetta koristaa lukuisat lankarullat ja ompelukoneet, sekä toistakymmentä leivontakirjaa. Juttuja mielialan mukaan. Ikä on vain olosuhde, mutta kasvaminen on ihme!

Haku Piparminttumerestä

2013-07-11

Camerafamily

 Helin pyynnöstä tein ny kesäloman ajankuluks tämmösen ööhm noh, kamerapostauksen. Tuskimpa ketään muuta kiinnostaa, mutta ajankuluks tässä Heliä varten, kun se halus tietää näistä zoomeista mitä mulla on :D Otin parit esimerkkikuvat, mutta huomautan, että mun tietämys teknisistä asioista näissä putkissa on vielä melko heiluvalla pohjalla, eikä tän postauksen tarkotuskaa oo olla mikään yli asiantuntijamainen, vaan semmonen, että mitä mulla on ja millä kuvaan. Että turha odottaa nyt jotain hirveen hehkeetä, menkää jonkun real-valokuvaajan sivuille jos haluatte saada irti jotain fiksua :D Goodbye jo etukäteen.
 Mutta tosiaan mulla on tohon runkoon neljä putkea, joidenka lisäks on tuossa etualalla oleva objektiivin päähän kiinnitettävä systeemi, salama ja jalusta.
Niin, ensimmäinen, kameran mukana tullut perus 18-55mm, ei tästä varmaan tarvitse muuta sanoa, kun että reilusti käytetyin, koska monipuolisin toistaiseksi. Oon ostanut tuohon päähän (jos huomaatte) tollasen lisälinssin, koska en pitänyt siitä alkuperäisestä ärsyttävästä, sitä oli vaikea puhdistaa jne, tuommoinen tasainen kun on vaan niin helppo pestä, ja jos tuo sattuisi menemään rikki, niin ainakaan ei objektiivi menisi paskaksi. (Ja helille tuossa alla on kuvat öö 18, 24, 35 ja 55 polttovälillä, niin ja kaikki nämä järvikuvat on otettu lintutorni keskipisteenä)
Sitten tämä 50mm. Pidän kyllä huisisti tästä, varsinkin jos ottaa Kaisasta (tai Kaisa minusta heheh) kuvia, ja bloginkin hienoimmat kuvat minun mielestä on otettu tällä. Koska olen hieman malttamaton enkä jaksaisi aina säätää niin pitkään noita asetuksia kamerassa, joita tuon 18-55mm kanssa saa jotenkin tehdä tosi paljon, niin tämä hoitaa semmoiset kuin itsestään. Tai sitten olen vain vainoharhainen ja kuvittelen, mutta siltä minusta tuntuu :D. Hankin tän hmm pari vuotta sitten Hulluilta päiviltä kun oli alle 90€, eli noh, heräteostos, mutta hyvä sellainen. Ihanan pienikokoinen <3 Ja täydellinen henkilökuvaukseen.
Jos tässä rakkaassa Tamronin 18-200mm olisi IS, eikä tämä toisaalta olisi niin "painava", tämä olisi ylivoimaisesti käytetyin sen monipuolisuuden vuoksi. Vaika ei tuo IS:n puuttuminen ole elämääni millään tavalla häirinnyt. Aika kovaääninen tarkennus eikä aina meinaa löytää kohdettaan, siksi yritän suosia manuaalia, niin kauan kuin kärsivällisyys riittää :D, lisäksi tykkään tuosta lock -mahdollisuudesta, objektiivin lisäosan takiaÖöh aukko on suurimmillaan 3.5 (mitä nyt netistä luin, näissä zoomeissa valovoimaisin on 2.8?) Pidän myös tuosta vastavalosuojasta, jota en ole saanut aikaiseksi hankkia tuohon "perusputkeen". Ostin tämän ns. Singaporeen, koska halusin "pienikokoisen"objektiivin (70-300mm sijaan... heheh) jolla voi zoomailla kauas, eihän sitä koskaan voinut tietää mitä pitää Aasiassa saada ikuistetuksi. (polttovälit 18, 70, 102, 150, 200)
Sitten vähän näitä käytännönjuttuja, miksi rakastan näitä zoomeja, ja mihin käytän näitä (ihmisten vakoilun lisäksi tietty... XD) Kaukaisempi kuva 18mm, alempi 200mm

Sitten on tämä Singaporen tuliainen. Ainoa asia, mitä ehkä kadun, on se, että en saanut sille myyjälle sanotuksi, että minä oikeasti haluan tämän 18-55mm putkeen vaikkei se ollut mukana tuon 18-200mm sijaan, koska yhdessä kamera painaa vähän liikaakin. No ajattelemattomuus. Ei voi mitään. Vähänkäytetty, mutta ei suinkaan huono, makro-osuus varsinkaan. Pitäisi hyödyntää paljon enemmän. Vähänhän tuo reunoilta vääristää kun jonkinsortin laajakulma yrittää olla, mutta kestän sen, se luo tunnelmaa. Unelmana olisi kuvata joku hieno auringonlasku tällä, en tiedä miksi :D
Alleolevat kuvat ei ole otettu salamalla, siinä vaan taas yksi 18-200mm zoomausjutuista.
Tässä onkin sitten rakkauszoomini jonka sain ysiltä pääsyn johdosta, Tamron 70-300mm, löytyy automaattitarkennus ja kuvanvakain. Aluksi olin pikkasen fiiliksissä tästä, kun yhtäkkiä pystyit zoomaamaan vaikka kuinka läheltä ja aina tuli tarkkaa jälkeä. (Tulossa yksi postaus siitä, mihin tätä yleensä tulee käytettyä) Täydellinen jos haluat kyylätä ihmisiä, siis kuvata lintuja ja kukkia. Kuten allaolevasta kuvasta huomaa, tällä voi ihan kepeästi zoomata mattolaitureitakin kauempaa lintutornille ja näkee kepeästi mitä siellä olevat ihmiset tekee esimerkiksi. Noh, pääasiassa kuitenkin käytän luontokuvaukseen, lintuihin, kukkasiin ja sensemmoisiin. Epäkäytännöllinen sinänsä, että alkaa vasta 70mm->, ja ottaa kuvankin muistaakseni vasta, kun objektiivi on yli metrin päässä kuvauskohteesta. Ei tulisi ehkä ensimmäisenä mieleen hankkia, mutta lahjana varsin passeli (polttoväli 70, 300)

Nojuu, tässä siis nää mun kameraystävät, ja kyllä, en ole asiantuntija missään, kerroin vaan omia kokemuksia ja fiiliksiä, ja ehkä heli nyt näki minkälainen zoomi tosta viimeisestä löytyy. Seuraava hankinta voisi olla Fisheye... Tai sitten kun olen rich, joku superlaajakulma. Tai vaikka uusi kamera jo siinävaiheessa XD Noh, who knows...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti