Ikuisesta matkustamisesta, loputtomasta ruokapöydästä sekä isoista prinsessamekoista haaveileva maksimekkojen ja suklaalevyjen ystävä, ikuinen lapsi joka ei halua kasvaa aikuiseksi. Elämäntavoitteena tuntea maailman seitsemän meren aallot varpaissa, tai vähintäänkin seitsemän mannerta jalkojen alla. Välillä aiheellista potkia vauhtia takapuoleen, kun luonteeseen kuuluu aikaansaamattomuus ja yhtäkkiset innostuspistokset. Huonetta koristaa lukuisat lankarullat ja ompelukoneet, sekä toistakymmentä leivontakirjaa. Juttuja mielialan mukaan. Ikä on vain olosuhde, mutta kasvaminen on ihme!

Haku Piparminttumerestä

2014-01-11

Valosaastetta osa11

Yöllisiä kuvia Singaporesta. Ei näitä nyt oikein voi mitenkään selittää. Nämä vain ovat. Valosaastetta. Ja vähän heilahtaneitakin, kun ei aina ollut kaidetta mihin tukea kameraa. Ikävä jo. Ikävä sitä, kun yölläkin oli lämmin, yli 25 astetta. Ikävä sitä, että yöllä on miellyttävä ilmasto. Oli yö, mutta silti päivä ja silti lämmin, ja silti kesä. Vaikka Suomessakin on kesällä vähän niinkuin päivä, niin se on ihan eri asia. Juhannuksena ei ole päivä eikä yö, silloin on jotain siltä väliltä. Välipäiväyö. Täällä on iniseviä hyttysiä.

Mietin ihan kamalan pitkään lentokoneessa jostain syystä tota termiä "valosaaste" ja sitten aloin ihan tosissamaan miettimään mitä kirjoittaisin siitä mantsan yo-kokeessa, niinkun että miten perustelisin että se on saaste ja mitä haittaa siitä on :D Hieman liikaa kaksin omien ajatusten kanssa ehkä? Olisin varmaan oikeasti kirjottanut sen esseeksi, ellei paperi olisi ollut vaikeasti saatavilla jalkojen alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti