Ikuisesta matkustamisesta, loputtomasta ruokapöydästä sekä isoista prinsessamekoista haaveileva maksimekkojen ja suklaalevyjen ystävä, ikuinen lapsi joka ei halua kasvaa aikuiseksi. Elämäntavoitteena tuntea maailman seitsemän meren aallot varpaissa, tai vähintäänkin seitsemän mannerta jalkojen alla. Välillä aiheellista potkia vauhtia takapuoleen, kun luonteeseen kuuluu aikaansaamattomuus ja yhtäkkiset innostuspistokset. Huonetta koristaa lukuisat lankarullat ja ompelukoneet, sekä toistakymmentä leivontakirjaa. Juttuja mielialan mukaan. Ikä on vain olosuhde, mutta kasvaminen on ihme!

Haku Piparminttumerestä

2015-05-24

Mihin katosi minun salainen agenttini?

Treffasin eilen Juliaa, käytiin kahvilla ja mentiin leffaan. Valittiin katsottavaksi Helin ja Tonin suosittelema Kingsman - salainen palvelu. Jos leffan pääosassa on Colin Firth, voiko leffa mennä hirveästi pieleen? No ei. Leffa oli lopulta ennakko-odotuksiani väkivaltaisempi, sellainen kaikki tapetaan ties millä käsikranaateilla. En tarkoita, että asiassa oli mitään huonoa, mutta en olisi ihan heti tästäkin leffasta sitä uskonut. Kovasti väitti Harry olevansa herrasmiesagentti, mutta minä epäilen, ettei täällä osata enää 2015 vuonna käydä kuin kybersotaa. Pakko katsoa vanhaa Bondia, ja muistella mitä agentit tekivät ennen pirullista nettiä.

Leffassa viitattiin useasti Bondeihin ja onhan se nyt siis selvää, että nykyään kaikki nuo leffat liittyvät jollain tapaa nettiin. Onhan Skyfall samanlailla Kingsmanin tapaan näytös siitä, mitä netillä voi saada tuhottua. Jostain syystä kaipaisin jotain 2010-luvulla tehtyä leffaa, joka kuitenkin nykyaikaisuudellaan sijoittuisi menneisyyteen. Esimerkiksi leffan agentti voisi noudattaa jotain vanhoja tutkimuskeinoja, mutta silti leffa voisi olla menevä ja sijoittua nykyaikaan. Kyllä siinä räiskintää saa olla, mutta että nyt kaikenmaailman vuorensisäisiä lentokenttiä, jotka lähinnä kuuluvat joihinkin Nälkäpeleihin (koska kirjat ovat scifiä ja kertovat tulevaisuudesta tietoisesti :D) Että kertokaa jos tällainen leffa on jo olemassa, tehty viiden vuoden sisään ja on katsottava. Muussa tapauksessa odotan sitä hamaan loppuun asti.

No mutta kuitenkin, jos nyt ei oteta huomioon, millainen olisi unelmieni Agenttileffa, niin puhutaampa vielä vähän tästä Kingsmannista. 

Jos ajatellaan, että nettiä ja "tulevaisuutta" ei vaan voi ohittaa, niin ainakin se tässä leffassa oli otettu hauskasti mukaan. Pahis oli kerrankin samalla ärsyttävyydellään hyvin hauska ässävikoineen ja pukeutumistyyleineen. Eräs kirkkokohtaus kesti kyllä melkoisen pitkään, enkä tiedä olisiko jokaisen henkilön teurastusta tarvinnut näyttää niin pitkästi, vaikka no, tämäkin toisaalta yksi huumoripilkku leffassa, kun niin randomisti tällainen kohtaus leffassa tapahtui. Kaksi rinnakkaista tarinaa, itse maailman pelastaminen ja agenttiopiskelijat. Huumoria, rakkautta, päättömyyksiä, kuumia miehiä. Toisaalta sitä klassista tyyliä sekoitettuna ties mihin James Bond -tyyppisiin kuulakärkikynäaseisiin. Odottamattomia juonenkäänteitä, vain yksi traaginen kuolema ja mikä parasta, onnellinen loppu. Ärsyttää lähteä leffasta tai ylipäätään lopettaa joku leffan katselu jos se loppuu jotenkin sydäntäraastavasti, onneksi useimmissa leffoissa kuitenkin on edes jotenkin onnellinen loppu. Katsoisin tämän kyllä koska tahansa uudestaan, että ei kyllä turhaan hyväksi kehuttu. Kannatti katsoa.
Sen sijaan eilisistä Euroviisuista en taida sanoa sanaakaan. En ikipäivänä olisi halunnut antaa voittokunniaa Ruotsille, mutta kun tilanne näytti siltä, että voiton vie joko Ruotsi tai Venäjä niin voi huhhuh, jos nyt sitten kuitenkin se Ruotsin kuuma mies. Toisaalta on typerää, että nykyään nämä viisuvoittajat kerrotaan viikkoja etukäteen, eikä äänestystilanne siitä lopulta juuri poikkea. Paitsi tätä eilistä Venäjän suosiota en kyllä sulata. 

Ja taas täytyy tunnustaa tyhmyytensä. Menin kuuntelemaan vuoden 2006 Euroviisuja, kun en käytännössä muista kyseisistä viisuista muita kuin Dima Bilanin Never Let You Go:n, Anna Vissin Everythingin ja Lordin Hard Rock Hallelujan. Ja sitten taas sarjassamme järkytys. En todellakaan muistanut tai oikeastaan edes tiennyt, että Ruotsi on tullut viidenneksi biisillä Invincible, joka paremmin tunnetaan (tai ainakin minä tunnen) nimellä Evighet. Luulin, että kyseinen biisi on jotain 90-luvun Ruotsipoppia :D Aina sitä oppii näköjään uutta.

3 kommenttia:

  1. Mitä puuhaa Mamin tyttönen kun ei ole muutamaan päivään kirjoittanut plokia.Ehkäpä ahkeroit lukemisiasi- Kävin muuten hammasläääkärissä . Alarankaan lisätään yksi hammas, nyt on ranka menossa teknikolle. Hyvää yötä ja kauniita unia toivottaa Mami.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Töitä tässä on tehty lähinnä. Mutta hyvältä kuulostaa hampaat, hioiko ne sen terävän? Ja huomenissa varmaan uutta blogia tulossa :D

      Poista
    2. Ei tainnut pahemmin hioa , mutta ei se enää hankaa ja pystyn paremmin syömään.Taisin jo aiemmin kertoakin ,että 9.6 menen h-lääkärille uudelleen 16.30. oletan silloin saavani jo sen uudistetun rangan. Hyvää huomista ja -yötä ! T: Mamitsu

      Poista