Ikuisesta matkustamisesta, loputtomasta ruokapöydästä sekä isoista prinsessamekoista haaveileva maksimekkojen ja suklaalevyjen ystävä, ikuinen lapsi joka ei halua kasvaa aikuiseksi. Elämäntavoitteena tuntea maailman seitsemän meren aallot varpaissa, tai vähintäänkin seitsemän mannerta jalkojen alla. Välillä aiheellista potkia vauhtia takapuoleen, kun luonteeseen kuuluu aikaansaamattomuus ja yhtäkkiset innostuspistokset. Huonetta koristaa lukuisat lankarullat ja ompelukoneet, sekä toistakymmentä leivontakirjaa. Juttuja mielialan mukaan. Ikä on vain olosuhde, mutta kasvaminen on ihme!

Haku Piparminttumerestä

2013-06-09

Matkalla etelään ~part1

Mietin pitkään, miten näitä postauksia tuolta etelästä tekisin, Iiris teki sellaisen kokoavan yhteenvedon, niin jospa minä sitten tyylilleni uskollisena väsään näitä niin paljon kuin kuvia riittää ja pölisen jotain sieltä täältä. 

Kyseessä oli siis speciaali reissu, koska lähdettiin kaksin Iiriksen kanssa jonnekkin kauas ilman vanhemman valvovaa silmää. Hotelliksemme valikoitui Aristea (sillä perusteella, että se oli ainoa sopiva budjetillemme heheh), joka siis, noh, suoraan sanottuna, sijatsi rannan toisessa päässä. Se ei kuitenkaan haitannut ja sen sijainti oli hyvin hyvä eräitä tiettyjä kuvia varten, josta kerron myöhemmin lisää, ja siinä vielä yksi syy, miksi Rethymnon nousi yhdeksi suosikeistani Kreetalla. 

Lennettyämme 4 tuntia suoraan etelään mukavilla uloskäyntien kohdalla olevilla paikoilla, vihdoin puoli kahdentoista aikaan Amerikkalainen rautakotka (vai mikähän se oli...), kuten kapteeni Boeingiä nimitti, saapui Chanian kentälle. Saavuttiin Rethymnoniin vasta kahdelta yöllä, joten bussista ei pahemmin maisemia voinut ihailla. Oli kuitenkin ihanan hiljaista kaduilla ja hotellillakin avaimien saaminen onnistui helposti. Ensimmäinen päivä, lauantai, oli hieman pilvinen, mutta menimme siitä huolimatta rannalle, joka sijaitsi siis n. minuutin kävelymatkan päässä. Sen takia hotellin sijainti ainakin oli erinomainen ;). Aamu kuitenkin alkoi maittavalla aamiaisella, tietty! ...Jahka ensin olimme löytäneet isomman kaupan ja ostaneet reput täyteen vettä, mehuja ja ruokaa...

 Vaikka sää olikin hieman pilvinen, aurinkorasvaa kannatti silti lisätä runsain mitoin, uskon että Iiris sai asiasta kokemusta pari päivää myöhemmin. Koko tuo Rethymnonin ranta, joka oli muistaakeni 9km pitkä, on koko Kreetan pisin hiekkaranta. Tuo hieno hiekka tekee rannasta paljon "aidomman" näköisen, mutta ikävät varjopuolet ovat, että se on erittäin kuumaa ja tuulisella säällä sitä löytyi joka paikasta... En kykene laskemaan montako kertaa saimme hiekkahieronnan viikon aikana :D
 Kuistillamme asui tuo pieni kissanpoikanen, joka oli aivan törkeän suloinen. Se kasvoi viikon aikana ihan hurjasti ja loppuviikosta se pääsi jo kiipeämään puuta pitkin ylös allasalueelle, voih ♥ Olisi tehnyt mieli kaapata se mukaan matkalaukkuun, mutta koska sen Emo tuijotti minua koko ajan hyvin vihaisella ilmeellä, päätin hylätä hankkeeni :D Lauantai-iltana seikkailimme hetken matkaa rantatietä ja menimme ensimmäiseen hyvännäköiseen ravintolaan syömään Moussakat, kreikkalaiseen tyyliin. Oli kyllä hyvää. Hieman olin pettynyt niistä rantamaisemista tuon kamalan pilviverhon myötä, mutta luvattakoon, että maisemat tulevat paranemaan seuraavissa postauksissa runsaasti :)

1 kommentti: