Ikuisesta matkustamisesta, loputtomasta ruokapöydästä sekä isoista prinsessamekoista haaveileva maksimekkojen ja suklaalevyjen ystävä, ikuinen lapsi joka ei halua kasvaa aikuiseksi. Elämäntavoitteena tuntea maailman seitsemän meren aallot varpaissa, tai vähintäänkin seitsemän mannerta jalkojen alla. Välillä aiheellista potkia vauhtia takapuoleen, kun luonteeseen kuuluu aikaansaamattomuus ja yhtäkkiset innostuspistokset. Huonetta koristaa lukuisat lankarullat ja ompelukoneet, sekä toistakymmentä leivontakirjaa. Juttuja mielialan mukaan. Ikä on vain olosuhde, mutta kasvaminen on ihme!

Haku Piparminttumerestä

2015-06-24

Jäätelöä!

Älkää ikinä liittykö Facebookin "FB kokit" -ryhmään, jos ette halua saada aivan helkkarinmoista kotitekoisen jäätelön himoa. Siellä on siis muutaman viikon tullut päivässä näitä toinen toistaan herkullisemman näköisiä jäätelöitä kymmeniä päivässä. Miten ihmeessä muka voisin siis itse vastustaa kiusausta?

Ohje on hyvin yksinkertainen, vatkaa 6dl vispikermaa kevyeksi vaahdoksi, lisää tölkki kondensoitua maitoa ja 0,5dl glukoosisiirappia. Sitten tunge täytteitä, suklaata, keksiä, kastikkeitä, marjoja, mitä nyt ikinä tuleekaan mieleen ja pistä pakkaseen. Itse pistin lidlin suklaakeksejä, Tuplaa palasina ja vähän kinuskikastiketta. Olisin halunnut suklaakastiketta, mutta en kiireessä sitä jaksanut alkaa kaupasta etsiä, joten tyydyin kinuskiin (lol varmaan en tiedä missä kaupassa on suklaakastike..:D)

Siellä facebook-ryhmässä on paljon keskusteltu tän omatekoisen jäätelön hinnasta. Monet on sitä mieltä, että turhaa tehdä, koska on kallista, kalliimpaa kuin ostaa kaupasta. Okei monessa asiassa itse tehty on valmista halvempaa, mutta ei aina. Eikä se edes ole tämän jutun idea. Jutun idea on kokeilla kaikkea siistiä ja oppia uutta. Enkä mä nyt sanoisi tätä kalliiksi, kolme purkkia kermaa maksoi yhteensä 1,8 euroa, kondensoitu maito jotakin 2,7e ja siirappi (se osuus jonka käytin) ehkä 70 senttiä. Päälle 50 sentillä tuplaa, alle 50 sentillä kinuskia ja ehkä 40 sentillä suklaakeksejä. Sanotaan, että kuuden euron luokkaa oli tämä litra. Ben&Jerrysithän maksaa hyvässä tapauksessa seitsemän, ja se on vaan puoli litraa. Että en nyt heti tätä ideaa alas ampuisi. 

Ja voitte muuten olla varmoja, että toi astia oli ihan liian täyteentungettu ja kun pistin kantta päälle, niin pöytäliinallahan ne oli, että ei näytä enää tolta meikäläisen jäätelö hahahaha :D Toivotaan, että maku korvaan ulkonäön. Ja toivotaan myös, että meidän pakkanen on tehokas, että voin yön pimeinä tunteina mennä maistamaan tätä, kjehkjeh. Alku on ollut hyvin lupaava.

3 kommenttia:

  1. wouuuu, näyttää hitsin hyvälle!! kerro si lopputulos, ni jos mäki uskallan kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Naam toi Tupla varmaan kruunaa ton semmosilla sattumilla :p Kuullostaa kyl niin helpolta että pakko ehkä ite tehä..

    VastaaPoista
  3. Varmaan huisin hyvää, mutta kamala kaloria pommi. Mami

    VastaaPoista