Ikuisesta matkustamisesta, loputtomasta ruokapöydästä sekä isoista prinsessamekoista haaveileva maksimekkojen ja suklaalevyjen ystävä, ikuinen lapsi joka ei halua kasvaa aikuiseksi. Elämäntavoitteena tuntea maailman seitsemän meren aallot varpaissa, tai vähintäänkin seitsemän mannerta jalkojen alla. Välillä aiheellista potkia vauhtia takapuoleen, kun luonteeseen kuuluu aikaansaamattomuus ja yhtäkkiset innostuspistokset. Huonetta koristaa lukuisat lankarullat ja ompelukoneet, sekä toistakymmentä leivontakirjaa. Juttuja mielialan mukaan. Ikä on vain olosuhde, mutta kasvaminen on ihme!

Haku Piparminttumerestä

2014-11-10

Ei itkevä nenä porkkanaa haista

Hyvää iltaa! Heli sanoi mulle, että olen ollut laiska blogin suhteen, eikä kyllä käy kieltäminen. Mun Tampere viikonloppu oli taas vaihteeksi niin pirun täynnä ohjelmaa, että eihän olisi tullut kuulonkaan, että blogin kirjoittamiselle olisi jäänyt aikaa. Tässä siis tiivistelmä viikonlopusta:

Torstai
Saavuin Tampereelle varttia vaille 12. Se lumen määrä oli oikeasti ihan hirveän hämmentävää. Olisi tehnyt mieli tehdä lumienkeleitä ja pomppia ja riehua muutenkin. Olin innoissani. Tuli ihan joulufiilis. Kotona söin kanakeittoa ja painuin nukkumaan Niiskuneiden viereen.
Perjantai
Kuumotti lähteä kauppaan siinä lumimyrskyssä, mutta onneksi kerrankin auton renkaat yllättivät positiivisesti ja oli mukavaa ajella. Kävin Kodin1:stä hankkimassa isänpäivälahjaani kehykset ja Lidlissä ostamassa ruokaa illan Rappio-tapaamiseen. Päivä suorastaan hujahti ohjelmoidessa ja pian kello lähentelikin jo viittä. Paistoin parit omenamarmeladijoulutortut Jassun kanssa ja siirryttiin sitten Ullan puolelle iltaa viettämään.

Meitä oli Ellu, Emma, Jassu, Jenny, Taru, Sanna ja Kaisa iltaa viettämässä. Vihdoinkin rappioporukka töissä olevaa Oskua lukuunottamatta kasassa, vaikka ympäri Suomen ollaankin levittäydytty. Syötiin kanasalaattia opiskelijabudjetilla ja nautittiin toistemme seurasta. Kuulumiset tuli vaihdettua, glögiä juotua ja paljon paljon naurettua. Esitettiin Kaisan kanssa taitavasti Vesa-Matti Loiria ja käärmeenlumoajaa. Ilta päättyi syvällisiin keskustelunaiheisiin puoleltaöin, jolloin vein Jassun ja Emman kotiin. Näin Nenäpäivän loppulaulun, jonka jälkeen olin aika valmis kaatumaan sänkyyn.
Lauantai
Heräsin aamulla joskus kymmenen aikoihin ja menin Ullalle siivoamaan, ei siellä sekaista ollut, lähinnä vaan kamalasti tiskejä. Päivällä puursin Koivukylän parissa ja katoin samalla Nenäpäivää nauhalta. Voi vitsi kun kyyneleet vaan valui, mutta onneksi tuli siellä niitä hauskojakin kohtia. Ja Sillanpää laulamassa♥. Iltapäivällä menin käymään Kaisan kanssa XXL:ssä, ja ei luoja miten voi olla Prisman parkkipaikka niin täynnä autoja ei huhhuijakkaa :D Miksi kaikkien pitää tehdä ne isänpäiväostokset viimeisellä mahdollisella hetkellä. XXL:kin oli ainakin 50 metrin jono ellei pidempikin, sain tosi hyvän ensivaikutelman kyseisestä kaupasta kun asiakkaita oli kun pipoo XD. Ostin kuitenkin 90 sentin fleecehanskat, koska mulla ei oikein ole muita hanskoja laskettelutumppuja lukuunottamatta, kun tapahtui se äidin pesumoka......

Kauppareissun jälkeen menin saunaan pitkästä aikaa (tai ainakin se aina tuntuu pitkältä ajalta). Saunapuhtaana leikkasin kynteni ja katottiin äidin ja isän kanssa eilistä Possea. Täytyy myöntää, että ensimmäistä kertaa varmaan koko sarjan historiassa, mua nauratti oikeesti.

Sitten pikapikaa vaatteet niskaan ja Tammelaan Iiriksen tupareihin. Oikeastaan vieraina oltiin vaan minä, Kaisa ja Ellu (ja nekin tuli puoli tuntia myöhässä :O). Meheviönistit aikaa. Iiriksen kämppä oli kyllä melko kotoisa ja soma. Siinä oli mielenkiintoinen pohjapiirrustus ollakseen yksiö. Iiris oli tehnyt toooosi hyvää salaattia ja foccaciaa. Mättäsin niitä ihan urakalla, mutta se oli niin hyvää!! Katottiin Putousta ja loppuillasta meno meni siihen, että esitin lammasta ja kuvattiin tosi-tv:tä Ellun laihdutuskuurista XD Juttujen taso huononi kellonumeroiden kasvaessa. Ennen yhtätoista lähdettiin kotiin, minä nukkumaan ja Kaisa ja Ellu ties minne partioon.
 Sunnuntai
Isänpäivä. Aamusella (lue: keskipäivällä) sain ison rutistushalin isältä, ja annoin sille "lahjaksi" meidän perhepotretin kunnon kokoisena. Meillä kun sellaisia koko perheen potretteja on ihan naurettavan minimaalinen määrä.

Iltapäivällä Mami tuli meille syömään. Oli kyllä taas niin hyvää ruokaa, ja herneitä! Nam. Ruuan jälkeen pelattiin "piirrä sananlasku" peliä. Mun näkemys pitkäniemikyltistä, kakseuroo vs. viissataa euroo ja näsinneulasta ei tuonut muille mieleen "Hulluilla on halvemmat huvit" -sananlaskua, mutta ei voinut mitään. Yrittäessäni piirtää "Ei auta itku markkinoilla", äiti muotoili kokonaan uuden sananlaskun, joka oli muotoa "Ei itkevä nenä porkkanaa haista". Ja nauruhan siitä syntyi.

Mamin lähdettyä kotiin menin Rekon kanssa Tappiin syömään. Oli niin mukavaa nähdä Rekoa pitkästä aikaa! En edes muista koska viimeksi nähtiin, Vapaassa nekalassa? Juttu kyllä luisti ja reilu tunti saatiin kulutettua, kunnes mun piti lähteä Ullaa auttamaan. Pohdittiin mitä voisi alkaa harrastaa ettei olisi tylsää, ja päädyttiin kutakuinkin siihen, että syömistä voisi alkaa harrastaa :D.

Loppuillan autoin Ullaa pakkaamaan kaloja pusseihin ja laskemaan kalojen hintoja. Oli hauskaa, vaikka sen jälkeen kyllä koko autotalli haisi, korjaan tuoksui, lohelle. Tosin lohi on niin hyvää että NAMMMM. En malta odottaa joulua kun kylmäsavulohta saa joulupöydästä. Naaam x 392
Maanantai
Meni aikalailla nopeasti. Käytiin Lidlissä ja minä yritin tehdä jotain fiksuja kouluhommia, mutta päädyinkin leipomaan leipästä ja auttamaan äitiä wordin käsittelyssä. Niin nopeasti se viikonloppu on ohi. 18:00 Onnibussilla matkani alkoi kohti Helsinkiä ja muutamaa tuntia myöhemmin olinkin jo kotona neljän hesarin kanssa. Iltalukemista ja puuroa minulle! Mun piti ottaa sen punaisen repun sijasta rinkka mukaan. 75litran rinkka täynnä ruokaa (ja tietokone ja parit farkut). HAhahah. Mutta kyllä 3 litraa maitoa on välttämättömyys. Samoin joululaulukirja. Mutta mieluummin minä sitä rinkkaa kannoin, kun siinä on niin paljon parempi vyötärötukikin, ettei olkapäät rasitu.

Nyt vihdoin täällä ja nyt nukkumaan. Yritän taas parantua blogin kanssa, mutta kattellaan :p!

Viikonloppuni oli siis aivan mahtava, mites teillä?!

4 kommenttia:

  1. Hahaa en voi lopettaa nauramasta tolle teiän äitin uudelle sananlaskulle xD
    Ja oli kiva nähdä pitkästä aikaa, täytyykin seuraavaks katsoa se tositv jakso.. Mulla oli siis oikein miellyttävä viikonloppu ja myös maanantai!:)

    VastaaPoista
  2. HEHEE!! hauska tuo sananlasku XDD
    voih, ihana tuo ensimmäinen kuva. miksei se voinut jäädä pidemmäksi aikaa...

    VastaaPoista
  3. Toi sananlasku on aivan loistava, teidän pitää vielä kehittää sille joku merkitys ja volá! :D

    VastaaPoista