Ikuisesta matkustamisesta, loputtomasta ruokapöydästä sekä isoista prinsessamekoista haaveileva maksimekkojen ja suklaalevyjen ystävä, ikuinen lapsi joka ei halua kasvaa aikuiseksi. Elämäntavoitteena tuntea maailman seitsemän meren aallot varpaissa, tai vähintäänkin seitsemän mannerta jalkojen alla. Välillä aiheellista potkia vauhtia takapuoleen, kun luonteeseen kuuluu aikaansaamattomuus ja yhtäkkiset innostuspistokset. Huonetta koristaa lukuisat lankarullat ja ompelukoneet, sekä toistakymmentä leivontakirjaa. Juttuja mielialan mukaan. Ikä on vain olosuhde, mutta kasvaminen on ihme!

Haku Piparminttumerestä

2014-02-18

No more braces

Koska jälleen kerran saavutin erään elämäni yhden välipilarin, on siitä ihan pakko tulla tänne vielä kertomaan. Sain tänään vihdoin myös alahampaista raudat helkkariin ja tuntuuhan tämä nyt hieman hullulta. Tuntuu vähän samalta kun penkkareidenkin jälkeen, tässäkö tämä nyt oli? Reilut kaksi vuotta SAIN pitää näitä ja nyt niitä ei enää olekaan missään :( Pidin siitä kivusta kun hampaat vaihtoi paikkaa, koska tiesin, että siitä tulee tuloksia. Onhan mulla vielä tarkistuskäyntejä tulossa useaan otteeseen kiitos paikallaanpysymättömän kulmahampaan, mutta se ei ole sama asia enää.

Hankasin niin kauan vastaan koko hammaslääkäriä ja että kulmahampaissani ei ole mitään vikaa, mutta kun nyt yhä edelleen tuijottaa tuota alimmaista before-kuvaa, ei voin kuin ihmetellä, että kuinka ihminen on niin taulapää että pitää noita ruuanmurskaajia jotenkin kauniina... Minulla ei ikinä ole ollut edes hammaslääkäripelkoa, joten pelkän tyhmyyden piikkiin laitetaan. Onneksi mä en ole ihminen, joka ajattelee, että eihän nyt tän ikäiselle mitään rautoja laiteta koska se olis niin noloooo omg. Olisin varmannut murhannut itseni sisäisesti, jos oikeasti olisin ajatellut noin.
Kyllähän tämä homma on syönyt kukkarosta pennin jos toisenkin, enkä ikimaailmassa väitä tätä halvaksi prosessiksi, varsinkaan jos joutuu yksityiselle :D Enkä halua edes miettiä kuinka arvokkaat hampaat minulla tällä hetkellä on suussani. En keksi meidän kodista asiaa, joka olisi arvoltaan saman hintainen kuin hampaani :D, ehkä kaikki meidän televisiot (5kpl) yhteensä? Mutta toisaalta jos kyseessä on sijoitus, joka kannattaa seuraavat 60 vuotta (toisin kun meidän televisiot, jotka ovat niin out viimeistään parin vuoden päästä), niin ehkä ihan hintansa arvoista?

Ja kun lopulta kyse ei ollut edes pelkästä pienestä esteettisestä haitasta. Kuten itse hammaslääkärikin totesi, toi mun hampaiden kiertymisaste oli jotain ihan liikaa ja hampaat oli tosi sisäänpäinkääntyneet. Enkä tiedä olisiko Nekalan hammashoitola ikinä edes viitsinyt huomauttaa niistä emme-ikinä-tule-ihon-läpi-viisaudenhampaista, vaikka röntgenkuvia olisivatkin ottaneet, kun eivät tähänkään halunneet puuttua.

Tähän väliin kysymys, paljonko kunnallisella maksaa normi hammaslääkärikäyntitarkistus? Tietoa kaivataan, nimimerkillä pitäisi mennä toi reikätilanne katsastamaan :D Kyllä mä tiedän, että monilla rautaihmisillä on varmasti ollut jotain 100 kertaa pahempaakin, tyyliin alahampaat kitalaessa jne, mutta tää oli silti mun ongelmani, joka ei ollut pelkkä omahyväinen haluan näyttää missiltä -ongelma.
Nyt mä olen tyyppi, joka voi huoletta hymyillä pepsodenttiä pelkäämättä ärsyttävää mammuttiefektiä. Tuntuu niin ulkonäkökeskeiseltä ajattelulta sanoa, että kaunis hymy kaunistaa kuvaa. Mutta jos sen on itse omilla silmillään saanut huomata niin minkä asialla edes mahtaa? Hetken on varmaan outoa, kun ei saa kieltänsä tungettua rautojen väliin ja varmasti myös se tulee olemaan outoa, ettei ruokaa jää mihinkään hampaankoloon kiinni. Äh. Meni ihan ihmeenliseksi sepustamiseksi, joten tiivistän koko postauksen sisällön:

no more braces, kaiken hintansa ja vaivansa arvoista ja olen erittäin tyytyväinen

seeeyoou:)

1 kommentti:

  1. naaaais!!!!! :-))))) jos en ihan tosi vääin muista niin oisko joku 13-25€ se tarkastuskäynti. :)

    VastaaPoista