Ikuisesta matkustamisesta, loputtomasta ruokapöydästä sekä isoista prinsessamekoista haaveileva maksimekkojen ja suklaalevyjen ystävä, ikuinen lapsi joka ei halua kasvaa aikuiseksi. Elämäntavoitteena tuntea maailman seitsemän meren aallot varpaissa, tai vähintäänkin seitsemän mannerta jalkojen alla. Välillä aiheellista potkia vauhtia takapuoleen, kun luonteeseen kuuluu aikaansaamattomuus ja yhtäkkiset innostuspistokset. Huonetta koristaa lukuisat lankarullat ja ompelukoneet, sekä toistakymmentä leivontakirjaa. Juttuja mielialan mukaan. Ikä on vain olosuhde, mutta kasvaminen on ihme!

Haku Piparminttumerestä

2012-03-08

Those who are continuing their journey -part2


 Ei ehkä sittenkään ollu järkevää tehä näitä näin osissa, koska ketään tuskin kiinnostaa lukee näitä näin ja katella jotain käpysiä metrotaulutv-otoksia mutta ihan sama teen nyt vielä tän ja that's it, kun olin jo ehtiny nää kuvat pienentään ja lataan :) + että en tiedä miks tää blogger nyt taas vaihteeks kusauttaa näiden kaikkien laadun mutta en jaksa välittää.
 Metro oli siis hyvä kaveri koko ajan, hommattiin Ez-link kortit, joille pysty sitten Suomen bussikortin tapaan lataan arvoa. Matkat oli suhteessa halpoja, koska pisinkin koko saaren ympäri menevä lenkki maksoi maksimissaan vain 1,5s$, vähän toista kun Suomessa (oikeesti lol en enää koskaan matkusta tkl:llä, kauheeta kusetusta koko homma) Jos tuosta kuvasta saa mitään selvää, niin nuo tummat pallerot on paikkoja missä käytiin niin että noustiin metrosta pois, muuten sitten ajeltiinkin esim. punaista ja vihreää päästä päähän :) Ja voitte varmaankin päätellä, että tuo kuvan keskiosa oli siis myös koko maan keskusta :D
Koko loppuloma menikin sitten hokiessa tätä lausetta "Those, who are continuing their journey on the Circle line or North East line, please alight at the next station", en varmaan ikinä tuu unohtaan tuota ja paria muuta ton tyylistä, kuten "Dhoby Ghaut interchange"
Voi kalaa, katsokaa kuinka suloinen ilme :D! 
 Sunnuntaina lähettiin sitten seikkaileen Sentosalle. Se on saari Singaporen edessä, joka on pelkkää turistirysää, sieltä löytyy meinaan niin hotelleja, rantoja, universal studios, vedenalainen maailma kuin golfkenttä ja no, kaikkea tuollaista :D Sää oli aurinkoinen ja superhiostava, silloin mietin kuka idiootti laittaa edes t-paidan päällensä... Saarelle mentiin joko monoraililla, gondolilla tai liukuhihnalla, kyllä liukuhihnalla XD Kokeiltiin noita kaikkia (en mitään tietoa miksi :D, mutta olihan ne kaikki ihan hauskoja kokemuksia)
 Jotain mainosta luultavasti kuvattiin en tosin tiedä. Tuskimpa meinaan häämorsianta kuvataan 10 kuvaajan voimin... O.o Ja tosiaan, kaikki oli noin siistiä, siis ihan kaikki kadutkin, ei suunnilleen yhtäkään roskaa missään, jollei puiden lehtiä lasketa. Tosin niitäkin siivottiin ahkeraan.
 Sää näytti lupaavalta, joten mentiin Sentosan yhdelle rannalle, turisteja siellä oli ihan riittämiin, ja ärsyttävän valkoista hiekkaa suoraan Havaijilta (kyllä, tekosaari mikä tekosaari :D). Siellä tunsi itsensä oikeesti rantalomalaiseksi, mutta lyhyt hupihan se oli ja suoraansanoen kaupungilla kävely oli paljon mukavampaa. Maattiin sitten hetki rannalla, tosin uimaan en mennyt viereisestä maailman vilkkaimmasta satamasta johtuen. Ties mitä ne laivat päästelee sinne mereen. Noeivaan, siinä ei ollu suihkua lähellä niin en jaksanut. Alkoi kuitenkin yhtäkkiä satamaan ja taivaalle ilmestyin hyvinkin tummia pilviä. Kerättiin tavarat ja lähettiin takaisin Vivo city shopping malliin.
 Singaporen ruoka ON halpaa. Onhan siellä toki semmosia normihintasia normiravintoloitakin, mutta siellä on myös paljonpaljon ruokatoreja, joissa annokset maksaa n. 6s$ maksimissaan, eli joku 3,7€. Niitä on myös kaikista aasianmaista oma kojunsa, joten valinnanvaraa on enemmän kun tarpeeksi. Ruokapaikkoja oli Singaporessa jonkun jutun mukaan n. 20000 että ei pitäis ainakaan nälkä tulla... Ruokaa ei myöskään pidä odottaa kun maksimissaan 5minuuttia. Ruokien mukana tuli lähes aina tuommoinen keitto, joka maistu välillä tiskivedeltä, välillä merilevältä ja välillä suolaliemeltä. En oikeen koskaan päässy kärryillä pitikö sitä laittaa ruuan sekaan, vai syödä sitä keittona. Siispä fiksuna tyttönä jätin sen lähes aina syömättä :D Tässä Food Rebublicin annoksessa tuli myös kuivattua kalaa ja jotain hyvin hämäriä chilikasviksia (en kyllä tiedä loppujen lopuksi että mitä ne oli :D) jotka jätin myöskin suosiolla lautaselle kun ei noi merenelävät kuulu kyllä lemppareihin. Koska kuva on toiselta päivältä, käyti vielä haarukkaa, onneks se vaihtui hyvin pian puikkoihin ja nyt on jo ikävä niitä ja chicken riceä (joka on Singaporen kansallisruoka) :(
 Food Rebublic oli vähä tommonen parempi ruokapaikka ja ruokaloilla olikin hyvin monella A-luokitus, eli paras hygienia. Käytiin myös paljon semmosissa vähän paikallisemmissa mestoissa, joissa luokitus olis B-tasoa, mutta silti aivan yhtä hyvää. Erona oli, että esim. Chinatownin ruokalassa oli myös Katiskan pummeja:D
Kaiken tämän lisäks siellä sai ilmaista Starbucks jääsuklaakermavaahto juttua joka oli taivaallisen hyvää (kjjehkjeh en toki syönyt sitä loppulomaa hieman isommassa koossa ;D)

2 kommenttia:

  1. just kiva Hanna ku laitat paljon postauksia ja kuvia vaikka sitte mainostauluista, matkakuvia on aina yhtä ihanaa lukee!:)

    VastaaPoista
  2. Hanna lisää vaan näitä matkapostauksia! :)
    Niit on kiva lukee.

    VastaaPoista