Ikuisesta matkustamisesta, loputtomasta ruokapöydästä sekä isoista prinsessamekoista haaveileva maksimekkojen ja suklaalevyjen ystävä, ikuinen lapsi joka ei halua kasvaa aikuiseksi. Elämäntavoitteena tuntea maailman seitsemän meren aallot varpaissa, tai vähintäänkin seitsemän mannerta jalkojen alla. Välillä aiheellista potkia vauhtia takapuoleen, kun luonteeseen kuuluu aikaansaamattomuus ja yhtäkkiset innostuspistokset. Huonetta koristaa lukuisat lankarullat ja ompelukoneet, sekä toistakymmentä leivontakirjaa. Juttuja mielialan mukaan. Ikä on vain olosuhde, mutta kasvaminen on ihme!

Haku Piparminttumerestä

2013-11-09

Ärsyttäviä asioita

1. Pimeästä yllättyminen. Koska asumme keskileveyksillä ja sen verran lähellä sitä yöttömän yön ja kaamoksen rajaa, on sanomattakin selvää, että kesällä on valoisaa ja talvella pimeää. Siitä huolimatta, että näen tämän kaiken tapahtuvan 18. kerran, jaksan silti joka päivä hokea kuinka nopeasti se pimeys tuleekaan - tai päinvastaisesti kuinka keväällä saamme nauttia valosta paljon pidempää. Se on itsestäänselvyys, miksi sitä pitää hokea :D En kasva pois tästä henkisestä 3 vuotiaan tasosta varmaan ikinä?

2. Ilman heijastinta liikkuvat ääliöt. Edelleen. He. Ärsyttävät. Ja en nyt tarkoita tällä, että aijon ampua alas heti sen joka vahingossa unohtaa vaihtaa heijastimen takista toiseen (suosittelen silti sen hankkimista kaikkiin takkeihin XD), vaan sellaisia jotka vain eivät jaksa hankkia sellaista, koska katulamput on keksitty. Jäisivät oikeasti kotiin itkemään ei se helvetti vie voi olla niin vaikeaa laittaa sitä heijastinta kiinni takkiin, pipoon, hanskaan, housuihin, henkiin tai vaikka laukkuun. Ja uskokaa tai ette, mutta ne tuulihousuissa olevat miniviivat on oikeasti aika surkeita. Tulella leikkiminen on hauskaa, mutta hengellä ei.
3. Valkoiset kodit. On alkanut ärsyttämään sellaiset kodit, jossa kaikki pitää olla valkoista. Lattiat, katto, sohva, tv, ruokapöytä, kahvinkeitin, verhot, lakanat jne. En IKINÄ muuttaisi sellaiseen :D Se on olevinaan jotenkin hienoa, ja ei tässä varmaan kenenkään mieltymyksiä saa syyttääkään, jokainen sisustakoon oman makunsa mukaan. Minua se vain häiritsee ja itse en pystyisi siihen ikinä. Valkoinen väri ei ole edes lämmin, kodista tulee kolkon tuntuinen ja sellainen asumaton. Kyllä valkoinen on hieno väri, jos sitä ei ole kaikkialla, on minullakin valkoisia huonekaluja, mutta lattia onkin parkettia ja seinällä sitten ruskeaa mustaa beigeä turkoosia jne. Mutta kyseessä lienee mielipide, minä pidän tummasta puusta.

4. Juhlapäivät. Tällä hetkellä on tulossa ihan liikaa juhlia, joiden eteen pitää tehdä jotain. Erityistä kammotusta aiheuttaa lahjat ja sen sellaiset. Lahjojen ideoiminen on vähän sama kun ompelisi jotain uutta vaatetta tai kirjoittaisi runoa. Se idea siihen kevätjuhlamekkoon pamahtaa silloin yön pimeänä tuntina 31. joulukuuta tms. yhtä epäajankohtaisena aikana. Väkisin lahjan keksiminen on tuskaa ja ajatuksetonta. Minun mielestä lahjapolitiikka olisi hienoa, jos jokainen kertoisi mitä haluaisi tai kaipaisi. VIHAAN sitä itse miettimistä ja pähkäilyä että omistaakohan henkilö X tällaista kuorintaa, sopiikohan rasvat edes sen iholle, ostaakohan joku muu tämän jo ja sattuuko se X vihaamaan kookoksen tuoksua. Itse olen noudattanut jo hetken kaavaa "kerron toiveen ja jos et sitä halua täyttää ei sitä päätä tarvitse mitenkään muutenkaan vaivata jos ei välttämättä halua, tiedän mitä haluan ja tarvitsen :D"
5. Tulevaisuus. Minä en tiedä mitä haluan tehdä aikuisena. En todellakaan. En tiedä mitä haluan opiskella. En tiedä mitä missä haluan asua. Mä en halua tehdä päätöstä seuraavasta mahdollisesta viidestä tai kahdesta vuodesta. En ole henkisesti valmis sellaiseen. Olisi varmaan pitänyt käydä lukioon neljään vuoteen, että olisin jotenkin henkisesti voinut kasvaa enemmän vielä. Vaikka tuskin olen koskaan valmis päättämään tuollaisita asioista. Ei nykypäivänä ihan totta riitä enää se mistä tykkää sinne mennään hakupaikan valintaperusteeksi. Tai saahan niinkin tehdä, mutta mä en ainakaan pysty olemaan ajattelematta tätä lamaa, työllisyystilannetta jne. Mitä järkeä tuhlata yliopistossa 5 vuotta, jos tietää että sen alan työllistyminen on luokkaa -310283?

6. Kouluruoka. Ei kannata nuolaista ennenkuin tipahtaa. Olin ensimmäisenä koulupäivänä ihan fiiliksissä ruuan laadusta, se oli hyvää ja jotain uutta. Nyt olen saanut vain huomata, että ei. EEI. Ei mitään hyvää. Okei lohipihvit olivat hyviä, että jotain hyvää sentäs on jäljellä, mutta mitä tulee muuhun sapuskaan niin voi vitsit. 1. Uunimakkaraan kuuluu juusto, tai vähintäänkin perunamuusi 2. keiju ei ole rasvaa, rasvaa on oivariini 3. rasvaton maito on paskaa 4. täysvehnä on supermautonta varsinkin pahan kebabkastikkeen kanssa 5. jos ruokana on mannapuuroa, se menee niin, että puuro on keilatulivuori ja kiisseli laavaa, ei niin, että puuro on räjähtänyt kaldera täynnä kiisselilaavaa!!! 6. Tahdon vanhat sapuskat takaisin.
7. Mihin katosi mun rakas Groove?! Siis ei se vaan voi kadota pelkälle pääkaupunkiseudulle ja tilalle tulla joku surkeaakin surkeampi nelonen median LOOP? Seriouslyyyyyyy. Groove eros oikeesti kanavista, toisinkun joku voice ja energy on ihan samaa kakkaa. Homoo. Suomeksi sanottuna mun lempiradiokanava otti loparit ja nyt pitää kuunnella autoa ajellessa aina jotain kakkaa koska en asu pääkaupunkiseudulla?! Okei kyllähän Nova ja Suomipop on ihan ok, mut täytyy varmaan seuraavalla kerralla autoa ajaessa venkslata sinne radioon klassiset sun muut lähes yhtähyvät kanavat.

8. Epätasaisesti palavat kynttilät. Mikä onkaan rasittavampaa kuin sen sydämen painuminen syvemmälle niin, että ne reunat jäävät hirvittävän korkeiksi. Sellaisessa pöytäkynttilässä se voi näyttää lopulta hienolta, mutta noissa lasikynttilöissä en edellenkään kestä sitä. Niitä reunoja saa olla tunnin välein sörkkimässä neulalla, että ne tippuisivat sulaan steariiniin ja sulaisivat pois. Pakkomielteistä ehkä, mutta jos olen kynttilästä maksanut, saa se steariini sitten myös palaa loppuun saakka... -.-

Huh helpotusta kun sain purkaa sydäntäni ärsyttäviä ensimmäisen maailman ongelmia :D Suorastaan ylitsepääsemättömiä etten sanoisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti