Ikuisesta matkustamisesta, loputtomasta ruokapöydästä sekä isoista prinsessamekoista haaveileva maksimekkojen ja suklaalevyjen ystävä, ikuinen lapsi joka ei halua kasvaa aikuiseksi. Elämäntavoitteena tuntea maailman seitsemän meren aallot varpaissa, tai vähintäänkin seitsemän mannerta jalkojen alla. Välillä aiheellista potkia vauhtia takapuoleen, kun luonteeseen kuuluu aikaansaamattomuus ja yhtäkkiset innostuspistokset. Huonetta koristaa lukuisat lankarullat ja ompelukoneet, sekä toistakymmentä leivontakirjaa. Juttuja mielialan mukaan. Ikä on vain olosuhde, mutta kasvaminen on ihme!

Haku Piparminttumerestä

2011-03-27

Best pasta ever

Tänään on huono päivä. Aamulla oli vaikeeta herärä, olisin halunnu vaan nukkua, on se nimittäin niin ihanaa. Kokeisiin lukemisesta ei tuu mitään. Ei yhtään mitään. Yritin aamupäivällä kirjottaa jotain muistiinpanoja Yyhoosta mutta hohoh. Päivän vitsi sekin, ei siitä mitään tullu. Tekis mieli vaan repiä tukka irti päästä ja silmät samaan syssyyn vaan. Aikakin menee nopeesti kun satuttiin viimeyönä liikuttelee vahingossa noita viisareita. Sitten mulla meni totaallisesti hermo kaikkeen ja lähdin alakertaan metsästämään durum vehnäjauhoja ja kananmunia, koska tosiaan ärsytti niin hirveästi se epäonnistunut kokkarijuttu. Jippii. Löysin yhden kananmunan! Siitä ja durumeistä syntyi kuitenkin jotain tällästä. Tässä vielä ohje ihan turhuuttaan vaan :D
1 muna
2 dl durumjauhoja (näistä jää aika paljon yli)
suolaa runsaasti
öljyä järjellä (½ ruokalusikkaa ehkä?)

(Oikeestihan toi menee jotenkin että 100 grammaa jauhoja syöjää kohti en oo ihan varma miten se menee mutta ei se haittaa. Tosta tuli semmonen vähän reilu yhden ihmisen annos)

Ihana taikina. Ihan järkyttävän ihana. Se oli just semmosta kun pastataikinan kuuluukin olla. Mä en oikeesti välitä yhtään siitä kun nykyisin sanotaan että tehkää se tehosekottimessa. Ei. Oikee pasta tehdään käsin pöydälle kasatussa jauhokasassa. Siinä sen taikinan syntymisen oikeen tuntee.
(joo me ollaan kovia kahvinjuojia kun tarvitaan kaks keitintä :D)
Mä rakastan mun pastakonetta. Kiitokset Markukselle ihan täydellisestä rippilahjasta!!:)
Mä tykkään tosta niin, koska se on monikäyttönen. Tolla vois tehdä myös esim. karjalanpiirakoiden pohjia. Sitten tosta löytyy myös tommonen leikkausjuttu, millä saa tommosta vahvempaa pastaa ja tuolta taaempaa semmonen, millä saa tehtyä nauhaspagettia. 
Elikkäs tämmöstä sieltä sitten tulee. Näyttää joltain niin taivaalliselta. Sitten kun tämä on valmista, niin koko roska (siis ei todellakaan mikään roska vaan maailman paras pasta!) laitetaan kiehuvaan veteen missä on enemmän kun runsaasti suolaa ja esim. oreganoa ja basilikaa.
Ja tässä lopputulos. Oikeesti. Jotain hyvää tässäkin päivässä. Mä vihdoin opin että miten ton saa keitettyä täydelliseks. Se on nimittäin just tasan 2 min kellosta katottuna, eikä sekunttiakaan vähempää tai enempää sanon minä. Toi oli täydellistä koostumukseltaan. Paljon parempaa kun kokkarissa. Se oli kovaa, muttei liian kovaa. Se oli parempaa kun kaupasta saatava tuorepasta. Siinä oli makua. Ja kaiken lisäks tän tekeminen on ihan maailman parasta. Rakastan sitä pastakoneesta tulee ääntä kun sitä pyörittää! Nyt mulla on ilonen mieli. Kiitos vaan ja ainostaan tän pastan :D! Palaillaan illalla ehkä :)

2 kommenttia:

  1. Yyyyy, varmaan sul on pastakone.<3 ((: *haluu samanlaisen!! :D* Jooo, siis oli varmaa tosi hyvää. Ruoka kyl pelastaa aina päivän ku päivän. (;

    VastaaPoista
  2. sinunkin pitää hankkia pastakone :DD ja ruoka todellakin pelastaaa! :D

    VastaaPoista