Ikuisesta matkustamisesta, loputtomasta ruokapöydästä sekä isoista prinsessamekoista haaveileva maksimekkojen ja suklaalevyjen ystävä, ikuinen lapsi joka ei halua kasvaa aikuiseksi. Elämäntavoitteena tuntea maailman seitsemän meren aallot varpaissa, tai vähintäänkin seitsemän mannerta jalkojen alla. Välillä aiheellista potkia vauhtia takapuoleen, kun luonteeseen kuuluu aikaansaamattomuus ja yhtäkkiset innostuspistokset. Huonetta koristaa lukuisat lankarullat ja ompelukoneet, sekä toistakymmentä leivontakirjaa. Juttuja mielialan mukaan. Ikä on vain olosuhde, mutta kasvaminen on ihme!

Haku Piparminttumerestä

2012-03-07

Tropiikin ihmemaassa -part1.

Tosiaan vihdoin on kotiuduttu Singaporesta ja vihdoinkin on nopea ja toimiva netti sekä paljon kuvia (n. 1000 :D) Tästä kuvamäärästä johtuen teen postaukset suunnilleen postaus/päivä. Eli n. 10 postausta tulossa määrittelemättömässä ajassa. Luulen kuitenkin et tulee monta postausta päivässä tässä aluks, koska intoo näiden tekemiseen nyt kuitekin on :) Saattaa tulla myös jo mainittuja asioita joten älkää hämääntykö :D Luvassa on myös videopostaus (jonka kuvaan luultavasti tänään) ostoksistani.

Kuten jo Greetings from Singapore -postauksessa kerroin, lähettiin torstai-iltana Helsinki-Vantaalle suuntana portti 38 -> Airbus 340-300 -> rivi 45 -> Aasia -> 11,5h -> Singapore. Ennen sitä kuitekin istuttiin juomassa kahvia ja jotta äiti olis saanu Finnair plus pisteitä, piti ostosten hinnan ylittää joku tietty summa. Äiti heitti sitten siihen tarjottimelle vielä tommosen kiinalaisen onnenkeksin jonka mä sit sain. Äitillä ei tietenkään ollu mitään hajua mikä idea sillä oli, jouduin siis vähän selittelemään. Keksistä kuitenkin paljastui tuommoinen mukava virke, voi kumpa oliskin :)
Lähtötunnelmat oli coolit "meen oikeesti aasiaan :O!", ja kaikki Kaisalle lähetetyt viestit oli jotain tommosia... :D Lentokoneessa olin sit tietty ihan kickeissä ensinnäkin siitä omasta viihdenäytöstä :D, jossa oli esim. radio energy, sudoku, Gleen jaksoija ja vaikka mitä muuta kivaa. Paras oli kuitenkin se reittikartta ja maisemakamera, joita kulutin ahkeraan. Lentomatka meni jonkun vauvan poraamista kuunnellessa, viihdenäytöllä leikkiessä ja nukkuessa. Ikkunapaikkaa ei ollu, koska istuttiin siinä käytävien välissä. Harjannuin myös puhuun enkkua kun mua palveli aina joku aasialainen lentoemäntä, joka ei tietenkään osannu Suomea.
Kun kone silloin perjantai-iltana viiden aikoihin laskeutu Changi Airportille, olin vielä enemmän kickeissä. Lentokentällä oli vihreää. Mitä?! Voiko lentokentällä oikeesti näkyä metsää ja vihreetä jossain yli +25 maassa O.o Kun astuttiin ulos lentokoneesta itseasiassa sisälle, kysyin "onko täällä lämmitys päällä", se lämpötilaero oli huikea, johon kyllä sitten päivien aikana tottui. Muistutan nyt vielä etten oo koskaan ollu missään suurkaupungissa niin kaikki oli mulle suurta ja hienoo, et älkää tulko ragee et joku New York tai Los Angeles on isompi ja coolimpi. Elän tässä tällä Hannamittakaavalla. Näin siellä lentokentällä livenä airbus380 ja olin siitäkin ihan kickeissä! Ylempi kuva on meidän hotellin ikkunasta, noi kaikki talot tuossa edessä on siis ihan normaali asuntoja, ei mitään hotelleja, tosin luultavasti noissa kaikissa oli uima-altaat pihassa :D Alemmasta nyt ei käy oikeen selville että mitä oon kuvannu, mut siis kuva on keskeltä kaupunkia ja haluan ilmeisesti välittää sillä sitä, että olin oikeesti tropiikissa, kun kaikki puut mitä siellä oli tommosia kauniin vihreitä ja eläväisiä :)
No sitten se tosiasia, että Singaporessa on vaan ja ainoastaan ostoskeskuksia :D Jokainen on mun mielestä semmonen vähintään 2x koskari, useimmat jotain yli 5x :D Ja kun niitä on ihan oikeesti jokaisessa kadunkulmassa. Hyvänä esimerkkinä siitä, et siellä on sitä kellään-ei-oo-rahaa ja niitä tyhmempikin-ja-köyhempikin-voi-ostaa, on toi GNEE ANN CITY. Noi portaat tuolla edessä (jotka tuskin ees näkyy) niin oli korkeet, niissä oli joku 10 askelmaa, eli olin toisinsanoen muurahainen tuolla ovella ja tosta ostoskeskuksesta näkyy tossa oikeesti murto-osa, koska sitä oli ylöspäin ja alaspäin lukemattomia kerroksia. Tonne tuskin uskalsi mennä sisälle, kun kaikki liikkeet on tyylillä Burberry, Rolex ja no, ihan kaikki muotiliikeet, joihin kellään ei oo varaa :D
Metro oli hyvä kaveri, kerron siitä lisää jonain toisena päivänä sitten ettei teidän silmät puudu liikaa. Tosiaan kun me sitten ekana päivänä eksyttiin metroasemalle nimeltä Raffles Place ja noustiin sieltä maanpinnalle, edessä tai siis ylhäällä näky vaan toinen toistaan korkeempia rakennuksia. Joista koko ydin, tai sanotaanko rantakeskusta koostui.
Tää oli ehkä paras juttu koko lomalla! Maassa oli iso tarra, jossa lukee "Stop looking at your phone", hajosin tälle niin paljon. Mistä erottaa turistin ja singaporelaisen toisistaan? -Siitä että singaporelainen pelaa angry birdsiä ihan koko ajan, eikä juurikaan katsele ympärilleen. Siis niinku IHAN JOKAINEN, iästä huolimatta, pelas kävellessä, metrossa, istuessa, kahvilassa, kaupassa, missä vaan, ihan aina, kännykällä ja vielä tarkemmin -älypuhelimella-. Voi tätä nykymaailmaa oikeesti. Se näky oli aina vaan niin huvittava :D
Meidän matka jatkui sitten Raffles Placesta Singapore-joelle, josta oli hienot maisemat, tai oikeastaan hyvät kuvanottopaikat. Ikäänkuin uutta ja vanhaa yhdessä. Tai no, vanhaa siellä oli vain toi silta ja Fullerton hotelli mutta kuitenkin :D Toi allaoleva oikeanpuoleisin korkein rakennus (joka oli pankki) oli meidän maamerkki, aina kun sen löysi ja sinne päin käveli, löysi joelle.
Matka jatkui kohti Marina Bay:ta, eli oikeastaan meren rannassa olevaa imperiumia. Ja kyllä, tuo sillan takana häämöttävä hökötys on hotelli Marina Bay Sands, jonka päällä on laiva... Hierasin pari kertaa silmiä ennenkun tajusin että mitä oikein tuijotinkaan :D
Kun Pariisissa on Eiffeltorni ja Saksassa Berliinin muuri, Singaporessa on Marina Bay Sands ja Merlion. Merlion on toi patsas, joka syöksee vettä ja jolla on leijonan pää ja kalan vartalo. Ekana päivänä tuolla paahto oikein kunnolla aurinko ja kun en ollu tottunu tohon lämpötilaan, olo oli oikeesti tukala ja hikosin ihan hirveesti. :D Mun housut oli kosteet monta päivää ton jälkeen vaikka ne oli kuivassa hotellihuoneessa... o.o
Kunnon turisti sanoisinko... + olisin kyllä halunnu uida tuolla ylhäällä palmujen kanssa, se uima-allas on meinaan ihan tossa laidalla silleen tosi hienosti, sillee, että luulee uivansa maailman laidalle.
En itseasiassa tiedä mitä tää kuva nyt oikeestaan tekee tässä kun kerron Chinatownista myöhemmin lisää, mutta siis kuva on sieltä ja otin tästä kohasta varmaan miljoona kuvaa kun tää oli vaan jotenkin niin kaunis, yks lempparinäkymistä tuolla :) Noi kiinalaiset rakennukset ja kukkaset ja noi talot ja kaikki sopii tohon niin täydellisesti.
Loppuun vielä lauantain iltanäkymiä, ei oo kyseessä nyt siis mikään bussikatoksen mainos, vaan semmonen jäätävän kokoinen valaistu seinähommeli, tiedätte mitä tarkotan. Meidän hotelli oli lähellä semmosta Orchard -ostoskatua (jossa ne kaupat oli niille kellään-ei-oo-varaa), joka siis oli täynnä tämmöstä hyvin hienoa mutta samalla hyvin kaukaista... :) Nonii joo ja niin paljon jäi taas kertomatta mutta sitten seuraavassa jatketaan :)

1 kommentti:

  1. Sanoisin et näyttää ja kuullostaa aika täydelliseltä paikalta! :)

    VastaaPoista