Ikuisesta matkustamisesta, loputtomasta ruokapöydästä sekä isoista prinsessamekoista haaveileva maksimekkojen ja suklaalevyjen ystävä, ikuinen lapsi joka ei halua kasvaa aikuiseksi. Elämäntavoitteena tuntea maailman seitsemän meren aallot varpaissa, tai vähintäänkin seitsemän mannerta jalkojen alla. Välillä aiheellista potkia vauhtia takapuoleen, kun luonteeseen kuuluu aikaansaamattomuus ja yhtäkkiset innostuspistokset. Huonetta koristaa lukuisat lankarullat ja ompelukoneet, sekä toistakymmentä leivontakirjaa. Juttuja mielialan mukaan. Ikä on vain olosuhde, mutta kasvaminen on ihme!

Haku Piparminttumerestä

2012-06-30

We were in Warsaw!

Päätin fiksusti lätkästä nää n. 30 kuvaa sit samaan postaukseen :D Mitä niitä nyt turhaan jakamaan osiin, kun ei niissä varsinaisesti ole edes mitään erikoista. Mulla oli siis tiedossa heti juhannuksen jälkeen maanantai-aamuna lähtö kello 8 kohti Varsovaa kummisedän ja Meerin kanssa. Ohhoh, kuulostaapa tyhmältä sanoa noin :D Ihan kun Meeri ei olis mitään sukua, mutta on se oikeesti. Serkun ja pikkuserkun välimaastossa liikutaan. Lennettiin Lotilla, siis puolalaisella lentoyhtiöllä. Hui että mä pelkään puhua lentoemännille englantia ::D, koneessa nautittiin ihan oikeesti maittava tonnikalapatonkisämpylä, omnom se oli niiin hyvää!!
Mentiin sinne siis ikäänkuin Meerin kanssa kaksin, koska Markus teki siellä samalla töitä. Tosin ei ne sen työpäivät nyt kovin pitkiä ollu... mutta kuitenkin ihan tarpeeksi pitkiä, jotta mulle ja Meerille jäi hyvin shoppailuaikaa. Ja siis noh, eihän me sitten oikein mitään muuta tehtykään...., paitsi tietty syötiin.
Yllä kulttuuripalatsi, josta lisää myöhemmin.
Kielimuuri oli järkyttävää :D, puolan kieli on jotain niin ufoa että ei terve. Helposti voi olla 4 konsonanttia peräkkäin, useimmiten jotain zsct-tyylisiä. Ravintoloissa (siis Mäkeissä ja KFC:llä XD) oli hieman vaikeuksia tilailla, kun ei ymmärtäny mitään ruokalistoista eikä kaikki ees puhunu hyvää englantia. Se oli sinänsä vähän ärsyttävää koska me oltais Meerin kanssa osattu kyllä englantia, mutta kun ne ei puhu niin hyvä siinä sitten yrittää kommunikoida... Joka kaupassa esimerkiks pyydettiin jotain senttejä tai jotain, mutta eipäs myyjät osannu esittää asiaansa englanniks niin ei me mitää kolikoita osattu antaa. :D
Omnom käytiin Hard Rock Cafessa syömässä. Ei että toi oli niiiin hyvää!!!! Ja niin halpaa. Siellä oli niin halpaaa!! Varsinkin kun kaikki alennusmyynnit oli just alkanu ;) Kotiutin lopulta aika vähän kamaa mutta se oli kyllä ihan tarpeeksi. Enkä tuhlannu ku alle puolet mun rahoista ja tein vain hyviä ostoksia, mutta niistä lisää myöhemmin.
Käppäiltiin Meerin kanssa maanantai-iltana jossain hotellin lähistöllä. Siellä oli kyllä oikeesti tosi kauniita taloja ja oli lämminkin, vaikka ei mikään helle tietenkään. Löydettiin joku puisto ja sitten muuten vaan kuljeksittiin niitä katuja. Tutkitiin parveketta jossa Hitler oli heiluttanu ja istuskeltiin bussipysäkillä.
Hotelli oli vaatimattomasti 5 tähden Sheraton, majailtiin kuudennessa kerroksessa, club loungessa. Sieltä sai hakee ruokaa ja juomaa koko päivän, ne oli semmosia minipaloja, mutta ihan himo hyviä!! Vähän kyllä pelotti mennä sinne kun tuntu ettei todellakaan kuulu sinne :D Tämmönen taliaivo siellä hienojen bisnesmiesten kanssa....
Ja tää jalkkistouhu näky ihan kaikkialla...
Mentiin käymään tiistaina Vanhassa kaupungissa, mentiin semmoseen kirkontorniin, sieltä näki aika hyvin, vaikkei mitään himo korkee ollukkaan. Muistaakseni oli 180 rappusta tai jotain sinnepäin. Otti kyllä kunnon päälle :D, vois alkaa juosta kun posket laskee. Vanha kaupunki oli aika perus, semmonen mitä ne aina yleensä on. Mut tuolla oli kyllä kivan värisiä taloja ja ne oli kauniita. Alemmassa kuvassa voidaan syyttää hotellin ihanaa aamupalaa pömppiksestä (Y)
Sitten olin iloinen kun olin saanut ostettua vaikka mitä. Kuten kahdet kengät ja kivan tunikan.... Mutta niistä sitten lisäää myöhemmin. Alemmassa kuvassa club loungen herkkuja, ai että toi oli hyvää!! Se oli ihanan makusta ja siinä oli varmaan mascarponea kun maistu niin kermaselta :o
Ja jostain kumman syystä tällä aukiolla tuli vähän neuvostoliittomeininki... Tommonen jäätävän kokonen ensinnäkin, ja tolla aukiolla oli vielä joku ikuinen tuli, jossa seiso hievahtamatta kaks sotilasta pyssyineen. Ja sitä tulta vartioidaan 247, anteeks....?
Ekana päivänä yritettiin mennä kulttuuripalatsiin, jossa sijaitsi siis 30. kerroksessa näköalatasanne. Se oli kuitenkin kiinni, joten seikkailtiin sitten jossain jalkapallon takia aidattujen juttujen takia, käytiin väärällä ovella ja niin edespäin. Päästin kuitenkin sinne sitte viimeisenä päivänä, mutta mun kamera oli hotellissa sen takia, että se päivä oli vähän niinku omistettu myös ostoksille ;)
 
Mentiin semmoseen kauniiseen puistoon (sinnekin oli vaikeuksia päästä kun bussipysäkit oli ihan sekasesti ja ajettiin ohi ja niin... mutta mitä pienistä), jota nyt vois verrata ehkä Arboretumiin, paitsi että tuolla juoksi vapaana riikinkukkoja, joita Meeri niin ihanasti halusi koko ajan matkia. Meitä katottiin varmaan enemmän ja vähemmän että mitä ihme porukkaa täällä oikeen on. Mutta siis se oli tooooosi isoooo puisto, ja keskellä sitä oli tollanen kaunis palatsi rakennettuna veden päälle. Tai niin siellä ainakin luki. Käytiin siellä sisällä, olihan se ihan nättiä, en vaan tajua että miten siellä vois asua tai on voinut asua. Ne huoneet on niin massiivisia. Tai se on just semmonen, että siellä pitäis 247 kulkee semmonen vanhojentanssimekko päällä että näyttäis ne huoneet edes jotenkin :D
Siellä oli huisisti oravia. Ja ne oravat oli ihan kesyjä. Tää kuva on aika suloinen, vaikka muuten oravia vihaankin kun ne menee aina meidän linnunpönttöihin.... :@
Ja sitten tää puolan reissu olikin jo ohitse. Lähettiin joskus neljän jälkeen lentokentälle, mentiin semmosella kivalla porvariautolla, joka kulki ihan sairaan pehmeesti O__O En ollu ikinä ollu sellasen auton kyydissä, joka olis kulkenu niiiin pehmeesti kun se :D Lentokentällä syötiin semmoset jännät leivät jostain kioskista ja sitten mentiinkin dataamaan nettipisteelle lentokentälle. Koneessa ihailtiin Meerin kanssa niin kaunista taivasta ja pilviä, en oo piiiitkän aikaan nähny semmosiakaan. Muutenhan se lentomatka sit menikin iphonella ja ipodilla leikkiessä, luojan kiitos elektroniset laitteet on nykyään sallittuja koneessa....... (Y) Mulla oli kivaa. Taas yks euroopan maa vallattu. Okei oon aika köyhä tässsä vallottamisessa, en oo käyny ees saksassa tai ranskassa ::D..

1 kommentti: